Asia­kas­pa­laut­tei­ta

Synnytysdoulaus


Esikoisen syntymästä jäi asioita vaivaamaan, jotka nousivat pintaan heti kun raskauduin uudestaan. Raskauden lisäksi minulla oli paljon stressiä eri asioista ja en kokenut saavani tarpeeksi tukea raskauteen, joten päädyin palkkaamaan doulan. Olen iloinen, että löysin tämän vaihtoehdon, koska siitä oli paljon hyötyä!


Synnytys sujui hyvin ja nopeasti. Sairaalassa pääsin suoraan saliin ja Riikka pian tulikin. Hän tsemppasi hienosti ponnistusvaiheen läpi ja piti huolen, etten ollut yksin missään vaiheessa(myös vauvan syntymän jälkeen), kuten olin toivonutkin. Suurin tuki oli kuitenkin hänen läsnäolonsa. Tiesin, että paikalla on joku joka tietää tasantarkkaan mitä itse halusin ja mitä en halunnut ja pitäisi puoleni näissä toiveissa jos itse en siihen enää kykenisi.


Kiitos paljon, että kuljit vierelläni tukien tällä matkalla! Olet aivan mahtava persoona ja doula ♥


- Sini

Synnytysdoulaus


Minulla oli voimakas synnytyspelko ja olin saamassa lasta itsellisenä. Koen, että sain sen avun ja tuen, mitä olin kaivannut.

Synnytykseen liittyvistä ajatuksista ja toiveista oli hyvä päästä keskustelemaan doulan kanssa ja se selkeytti omia ajatuksia. Ennen synnytystä käytiin läpi myös synnytystä ja lääkkeettömiä ki­vun­lie­vi­tys­kei­no­ja.


Synnytyksessä oli koko ajan läsnä henkilö, joka oli siellä minua varten. Pääsin  tällöin uppoamaan omaan maailmaani ja synnytys eteni hyvin / nopeasti. Saatoin luottaa, että doula on paikalla ja auttaa tarvittaessa kipujen kanssa sekä tarvittaessa kertoo kätilölle toiveistani, jos en itse siihen pysty.

Doulan läsnäolo rauhoitti minua, hän oli tukena ja ehdotti mitä seuraavaksi voisi kokeilla kivunlievitykseksi kun olo alkoi tuntua tukalalta ja tuntui, että se mitä tehtiin ei enää auttanut. Doula myös muutamaan otteeseen selvensi kätilölle mitä tahdoin tai tarkoitin. Synnytyksen jälkeen olin niin väsynyt ja kipeä, että kun kätilö pyysi minua käymään vessassa, en olisi jaksanut ja vaihtoehtona oli katetrointi. Tällöin doula rohkaisi minua ja päätin yrittää käydä vessassa ja vältin näin katetroinnin. Lisäksi oli helpottavaa, kun tiesi, että synnytyksessä on mukana henkilö minun tuekseni, joka on jatkuvasti paikalla.

Ensisynnyttäjä

Doula Riikka Maria